U bevindt zich hier: Home » Dorpen » Diever » Lijkwagenhuisje

Lijkwagenhuisje

Lijkwagenhuisje opgeknapt  
Het lijkwagenhuisje is in 1913 gebouwd en staat langs de Bosweg, schuin tegenover het toeristisch informatiepunt. Het is in opdracht van de “Vereeniging Lijkwagendienst” te Diever gebouwd. Het vrijstaande gebouwtje heeft een functionele samenhang met het nabijgelegen baarhuis op de begraafplaats van Diever. De lijkwagen werd gestald in dit gebouwtje, dat op gemeenschappelijk beheerde grond staat op een centrale plaats in het dorp, dichtbij de begraafplaats.
Dit is momenteel de hiudige staat van het lijkwagenhuisje. Het was sterk verwaarloost en diende opgeknapt te worden. Er is nog enig schilderwerk te doen. De bedoeling is dat het wordt ingericht als een museumpje met als thema begravenissen.
Oktober 2017. Het lijkwagenhuisje weer strak in de verf.  
Baarhuis  
Het Baarhuis is in 1874 op de begraafplaats van Diever gebouwd. Het vrijstaande gebouwtje heeft een functionele samenhang met het nabijgelegen lijkwagenhuis aan de Bosweg. Twee houten lijkbaren hangen tegen de rechtergevel van het gebouw onder het dakoverstek. Het gebouwtje staat links naast het naoorlogse toegangshek aan het begin van de begraafplaats te midden van oude bomen en is voorzien van klinkerbestrating. Het baarhuis is vrij recentelijk geheel gerestaureerd door vrijwillergs van onze vereniging.